Inspiration til sjove lege med musik

Inspiration til sjove lege med musik

29. december 2021 Slået fra Af admin

Musik er en af de vigtigste ting i vores liv. Det påvirker os fra fødslen og fortsætter med at have en betydelig indflydelse på, hvordan vi vokser op, samt hvem vi bliver. Ud over at lytte til musik kan det at synge for og med dit barn være en utrolig sjov måde at knytte bånd til dit barn på. Musikbaserede spil er også en fantastisk måde for både forældre og børn at holde sig aktive på og samtidig have det sjovt på samme tid!

Hvorfor er musik så vigtig for os mennesker?

Musik er vigtig for mennesker, fordi den har en effekt på vores følelser. Musik kan gøre os glade, triste, frustrerede eller endda vrede! Især for børn er musik en måde at udtrykke sig på og hjælper dem også med at komme i kontakt med andre omkring dem.

Børn kan lære at være mere tålmodige, selvdisciplinerede og rolige gennem musik. De bliver også mere kreative, når det gælder om at udtrykke sig! Musik er en fantastisk måde for børn at knytte bånd til andre omkring dem, og derfor er det at synge sammen blevet en så vigtig del af børns udvikling allerede fra vuggestuen af.

Hvilke måder kan forældre engagere deres børn gennem musik på?

Forældre bør synge sammen med deres barn samt spille forskellige spil. En sjov leg, du kan lave sammen med dine børn, er f.eks. at lave bevægelser, der passer til musikken i baggrunden. Dette vil hjælpe børnene med at lære om rytme og timing, mens de har det sjovt!

Hvis dit barn elsker musik at danse og bevæge sig til rytme, så kan dit barn drage stor fordel af at gå til musik eller rytmik. Jo tidligere barnet begynder, jo mere kan barnet drage nytte af sin musikalske evner i fremtiden.

Når man går til rytmik eller dansk, så er der stor chance for, at underviseren har deltaget i et musikteori-forløb. Legende Musikteori tilbyder kurser med musik sjov og leg. Her lærer underviseren at kombinere rytme og musik med leg, sjov og ballade. Netop så det bliver mere sjovt og mere interessant for de undervisende.

Inspiration til sjove lege med musik

Der findes mange måde at lege med musik. Også lege hvor man kan lære noget. Det kan være at lege med alfabetet, så børn lærer, hvordan et A ser ud, og hvordan et B ser ud. Man kan også lave stopdans, som er en allerede velkendt leg, som man ofte lege til fødselsdage, som både involverer leg og musik.

Stoldans er også en leg, hvor musik, bevægelse og leg er involveret på samme tid. Det kan også være rytmelæsning eller måske lære at læse noder, og så er der også noget, der hedder rytmematematik.

Rytmematematik er et pædagogisk spil, hvor man lærer tal ved at tælle slagene i en sang. Et barn kan lære at tælle, hvor mange gange det hører “en”, før det hører “to”. Det er også noget, du kan lege med dine børn derhjemme, og det vil især gavne kommende skolebørn at kunne rytmen. Måske matematiklæreren selv implementerer rytmematematik i hans/hendes timer, hvilket også er en god og effektiv måde at lære børn nye ting på.