Derfor er busferier en god idé

Derfor er busferier en god idé

16. december 2021 Slået fra Af admin

Går du og skal planlægge en ferie, men er du i tvivl om, hvilken ferie, det skal være? Vi anbefaler at du overvejer en busferie. Vi har derfor samlet både fordele og ulemper ved leje af bus til busferier, så du kan se, om det er noget for dig.

Fordele

Der er mange skønne fordele ved at rejse med bus.

  • Busferie er lig med mange flere oplevelser. Hvis man bestiller en bus til sin ferie, så har man mulighed for at lave så mange stop undervejs, som man har lyst til. Det betyder, at man kan besøge flere byer og turistattraktioner end hvis man f.eks. tog et fly eller et tog. Man bestemmer nemlig selv, hvor og hvornår man stopper.
  • Moderne busser er meget luksuriøse, og de tilbyder uden tvivl mere benplads end i et fly. Derudover er moderne busser også udstyret med bl.a. TV og toilet samt sæder, der kan lænes tilbage og naturligvis borde, så man kan nyde sin mad på turen. Moderne busser tilbyder altså en større komfort end langt de fleste andre rejsemåder.
  • Hvis man bestiller en bus med chauffør, så er transporttiden også en del af ferien. Du kan lave en masse undervejs, bl.a. hygge dig med dine medrejsende med spil, se film, lytte til podcast eller strikke. Der er generelt mange hyggelige ting, du kan udnytte transporttiden med. Der er altså ikke så meget spildtid, når man vælger at tage bussen frem for f.eks. med fly, hvor man skal tjekke ind, igennem sikkerheden og så vente på bagagen bagefter.
  • Busser findes i mange forskellige størrelser og kan derfor være et meget værdifuldt transportmiddel for både små og store grupper. Der findes nemlig både mindre turistbusser til de små grupper og endda en dobbeltdækkerbus til de helt store.
  • Busferie er generelt en meget billig måde at holde ferie på. Leje af bus med chauffør koster nemlig ikke det store, især ikke, når man deler udgiften med en større gruppe af venner, familie og bekendte. Det er ofte meget billigere end en flybillet, og så er man også sikret transport rundt omkring ved destinationen.

Ulemper

Der er dog nogle enkelte ulemper ved busferier:

  • Transporttiden er lang. En bustur til f.eks. Frankrig eller Spanien tager selvfølgelig en del længere tid end med et fly – og kan blive endnu længere, hvis der er en del trafik. Der giver dig dog en masse tid til at lave alt muligt andet.
  • Det kan være ubehageligt og anstrengende at sidde ned i længere tid, især hvis der er mange børn med. Man kan dog sagtens holde masser af pauser undervejs til destinationen.
  • Nogle destinationer er simpelthen ikke en mulighed. Du er jo begrænset til, hvor man rent faktisk kan køre hen, så Australien og USA er selvfølgelig ikke en mulighed. Der er fly den eneste mulighed.