3 tips til at passe godt på dit kæledyr

3 tips til at passe godt på dit kæledyr

17. juni 2022 Slået fra Af admin

Har du et højt elsket kæledyr, som du holder meget af og som betyder meget for dig? Så er det helt sikkert noget, som du går op i, både med hensyn til foder, træning, motion og trivsel generelt. Dit kæledyr får sikkert det bedste af det bedste, når det gælder og det kan kæledyret kun takke dig for. Der kan dog ske noget med dit kæledyr, som er ude af dine hænder og det kan blive syg eller have brug for en ormekur, et sundhedstjek eller få hevet en tand ud. Alt sammen noget, som man ikke selv som dyreejer kan gøre, men har brug for professionelle dyrlæger til at klare, som for eksempel på Lindevang dyreklinik.  Vi ser her på tre gode tips til at passe godt på dit kæledyr, så du kan beholde det i mange år og have glæde af det. 

Tag dit kæledyr på dyreklinik 

Hvis der er nogle symptomer hos dit dyr, som ikke plejer at vise sig, for eksempel hårtab, vægttab, sløvhed eller smerter, er det en god ide at tage på Lindevang Dyreklinik og få det tjekket. Det kan være godt for at få ro i maven og fred i sjælen, at du ved, at dit kæledyr er i professionelle hænder hos dyrlæger. Her undersøger de dyret grundigt og stiller en diagnose. herefter kommer dit kæledyr i behandling og det kan være medicin, operation, motion eller noget helt fjerde, der skal til. Det kan dyrlægen alt sammen fortælle mere om i den konkrete situation.  

Fodr dit kæledyr med næringsrig kost

Der er kommet mere og mere fokus på, hvor vigtig kosten er for dit kæledyrs trivsel. Har du en hamster, er det selvfølgelig lidt mindre komplekst end med en hund eller hest. En hund skal have foder efter dens race, dens vægt og hvor den er henne i livet. Er det en ung hund med masser af energi, skal den have mere krudt i kosten, end en ældre hund, der er mere langsom og passiv. Spørg gerne på Lindevang Dyreklinik, hvordan du bedst giver dit kæledyr den optimale kost. 

Gør motion til en leg

De lidt større kæledyr har brug for motion hver eneste dag og dette kan væren alt fra leg med bold til lange gå eller løbeture. Integrer det i dagligdagen og tag hunden med på cykleturen til supermarkedet eller gå en tur i den skønne natur.